2013. május 15., szerda

„Példakép ” 3. komplex irodalmi és kézműves roma tehetségsegítő program


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet pályázatot hirdetett a roma fiatalok integráló környezetben megvalósuló tehetséggondozó programjainak támogatására.

A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel az egyenlő hozzáférés biztosítása a tehetségsegítés területén, az értékalapú társadalmi mobilitás elősegítése ,

Ezen pályázat keretében iskolánk 1791000Ft-ot nyert a „Példakép ” 3. komplex irodalmi és kézműves roma tehetségsegítő program megvalósítására.

2013 május 10- június 25-ig terjedő időszakban 8 foglalkozást tartunk, mely magában foglal 5 témanapot és egy 3 napos tábort.

A foglalkozásokat Vécs településen az EU támogatással felújított, korszerű alkotóházban és a 20 fő befogadására alkalmas szálláshelyen, közösségi foglalkoztató teremben rendezzük. Az alkotóházban ideális körülmények biztosítottak a kézműves tevékenységekhez. Szövőszék, kerámiaégető kemence, korszerű munkaterület várja a diákokat.

Ízelítő programjainkból:
· Bábkészítés, nemezelés
· A választott mese dramatikus megjelenítése bábelőadás saját készítésű bábokkal
· Ismerkedés a hagyományos kézi szövő mesterség alapfogásaival, anyagaival, eszközeivel, szövés karmantyúfával
· Cserépedények készítése felrakásos, nyújtásos és korongozásos technikával
· Kiállítás az elkészített munkadarabokból

A háromnapos táborra a szakköri foglalkozások legtehetségesebb résztvevőit hívjuk meg, ahol a kosárfonás alapjaival ismertetjük meg a diákokat. A színes programok között egy budapesti kirándulás is szerepel.

Programjaink nagy része ingyenes, vagy csak minimális költségek terhelik a szülőket.

A foglalkozásainkon iskolánk közel száz diákjának nyújtunk lehetőséget a kreatív önművelésre és tehetségük kibontakoztatására.

Koklácsné Korom Vellás Gyöngyi és Harangozó Csabáné szervező















 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése