2013. április 29., hétfő

Szülő-diák kézműves foglalkozás

2013. április május hónapokban 3 alkalommal kézműves szakköri foglalkozást tartunk 17 fő szülő és 17 fő diák részvételével. Programunk célja a  kézműves hagyományok éltetése és átadása, valamint a szülők, a gyermekek és az iskola együttműködésének erősítése. Szakkörünkön bőrtárgy készítés, kosárfonás, és agyagozás témában készítünk használati tárgyakat. Már az első foglalkozáson is meggyőződhettünk arról, hogy  a közös együttműködés eredményeként értékes, hasznosítható produktumok készülnek.
A fényképek 2013. április 26-án készültek az első szakköri foglalkozáson.
 Koklácsné Korom Vellás Gyöngyi
szervező















Tervezz plakátot a vakvezető kutyákról

Majd ötszáz gyermekrajz készült a vakvezető kutyák világnapjára
Összesen 470 rajzot küldtek be óvodás és iskolás korú gyerekek az ország számos pontjáról a vakvezető kutyák világnapja alkalmából a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola februári felhívására. Április 27. a vakvezető kutyák világnapja, ezt idén a két győztes pályamunkából készült, a Kossuth téri metrómegállóban kihelyezett óriásplakát felavatásával ünnepelték meg közösen a gyerekek és az kutyaiskola munkatársai - tájékoztatták az eseményről a szervezők az MTI-t. A Tervezz plakátot a vakvezető kutyákról című pályázaton arra kérték az 5 és 14 év közötti gyerekeket, hogy rajzukkal mutassák meg a vakvezető kutyákkal való viselkedés legfontosabb szabályait.

A legtöbb közönségszavazatot szerzett plakáttervet Molnár Cintia Rebeka kisnánai diák készítette, a szakmai zsűri pedig Popovics Johanna gyáli óvodás rajzát választotta a másik győztesnek. A legeredetibbnek a Lásd meg őket! szlogent találta a zsűri, ezt Palkó-Lappints Áron budapesti diák vetette papírra.

 A két rajz péntektől óriásplakátként hívja fel a figyelmet a vakvezető kutyák ügyére Budapesten, a Kossuth téri metrómegállóban. A személyes ajándékokon felül a két nyertes iskolája és óvodája találkozhat majd az alapítvány munkatársaival és élőben próbálhatják ki, hogyan dolgozik egy vakvezető kutya. A vakvezető kutyák világnapjának ötlete Nagy-Britanniából származik, a Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetsége rendezte meg először 1994-ben. Azóta minden évben világszerte megemlékeznek a segítő kutyák munkájáról. 
További képek:http://vakvezeto.chana.fotoalbum.hu/


2013. április 26., péntek

LADIK

Befejeződött a Heves Megyei Hírlap médiavetélkedőjének a megyei döntője Egerben, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

A kisnánai Nánai Firkászok csapata 1.helyezést ért el, ezzel bejutottak országos versenyre.
Csapattagok: Hadzsi Dávid, Kéri Barbara, Páll Dávid, Kiss Robin, Szabó Viktor


Gratulálunk!!!!







2013. április 25., csütörtök

Vesd bele magad!

Iskolánkból 77 tanuló vesz részt a Vesd bele magad! programban. A gyermekek türelmetlenül várták, hogy az időjárás kedvező legyen a magvak elültetéséhez. Lelkesedéssel tervezték meg a Kiskertészek veteményeskertjüket. Pintér Lilla és Horváth Eszter 4. évfolyamos tanulók veteményeskert rajzát értékeltük a legjobbnak. Végre süt a nap és a magvak a földben fejlődnek. Köszönjük a kedves szülőknek, hogy gyermekük munkáját segítve bekapcsolódtak a programba.