2013. április 3., szerda

SIKERES PÁLYÁZAT



A Tehetségpont Kisnána a  KISNÁNAI NEFELEJCS alapítvánnyal közösen  sikeresen pályázott a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 „Tehetséghidak Program” című kiemelt projektre. A program célja a szülő-diák-pedagógus együttműködés fejlesztése tanórán kívüli foglalkozások keretén belül.

A közel kétmillió forint támogatásból a kisnánai Szent Imre Általános Iskola tanulói és szüleik a következő programokon/rendezvényeken vehetnek részt:

A pályázat keretében 2013.április 6-án 13.00-18.00 óráig TAVASZI KAVALKÁD címmel megrendezzük  a Szent Imre Általános Iskola tehetséges növendékeinek bemutatkozó rendezvényét. Színes programjaink között bábjáték, mesejáték, szólóének, hangszeres bemutató és modern tánc is szerepel. A műsorszámok szünetében a diákok munkáiból rendezett kiállítás és büfé várja a szereplőket és érdeklődő családtagjaikat.

2013. április 23-án egész napos kirándulást szervezünk Budapestre. Az eseményen részt vesznek tanulók, szülők, nevelők, összesen 90 fő. Színes, tartalmas programokban lesz részünk: barangolás a Budai Várnegyedben, a Magyar Nemzeti Galéria kincseinek megismerése, Mátyás –templom megtekintése, városnéző sétahajózás. A nap fénypontja egy Operettszínházi előadás, az Ördögölő Józsiás című rockoperett megtekintése lesz.
2013. április május hónapokban 3 alkalommal kézműves szakköri foglalkozást tartunk 15 fő szülő és 15fő diák részvételével. Programunk célja a  kézműves hagyományok éltetése és átadása, valamint a szülők, a gyermekek és az iskola együttműködésének erősítése. Szakkörünkön bőrtárgy készítés, kosárfonás, és agyagozás témában készítünk használati tárgyakat. Terveink szerint a közös együttműködés eredményeként értékes, hasznosítható produktumok készülnek majd.
2013. május 25-én szombaton Családi Napot tartunk. Ezen a napon a gyerekek és szüleik akadály- és ügyességi versenyen vehetnek részt. Az állomásokon a vadásztársaság tagjai, a Nánai Solymos Vitézek és a helyi polgárőrség tagjai állítják érdekes ügyességi feladatok elé a tanulókat és szüleiket. A verseny végén közös játék szerepel  a szülőkkel, pedagógusokkal együtt. Végezetül  büféebéddel látjuk vendégül a résztvevőket.

 Hegedűs Istvánné
    programfelelős


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése