2015. március 24., kedd

„Oszd meg élményeid!”

2014. október 10-én egy pályázat keretében „Múltunk a jövőnk” címmel kézműves hagyományőrző találkozót rendeztünk a kisnánai várban, ahol a közös tevékenységek során a  gyerekek együtt munkálkodhattak szüleikkel, nagyszüleikkel, és a településünkért cselekvő szervezetek tagjaival, valamint falunkból elszármazott - erre az eseményre hazatérő - idősekkel, fiatalokkal.
A találkozó jó alkalom volt arra, hogy   az iskola mindenkinek közös ügye legyen. A gyerekek és a felnőttek is megtalálhatták azt a tevékenységet, amely újat tudott nyújtani számukra. Vitézi próbák, zoknicsata, nyitott műhelyfoglalkozás, népi játszóház, mézesbábos zsibvásár és reneszánsz táncház várta az érdeklődőket.
Az „Oszd meg élményeid!” című kreatív pályázatra iskolánk minden osztálya készített egy egy pályaművet, amelyen ezt az eseményt örökítettük meg. A munka során nagyon jól szórakoztunk, élveztük a feladatot.
A közös munka meghozta eredményét.
 A leadási határidőig több mint száz pályamű érkezett, de csak 3 díjat és néhány különdíjat osztottak ki. Az elbírálás során fő szempont volt, hogy azokat a pályaműveket díjazták, amelyekben egyszerre jelenik meg az iskola és a közösség, valamint a pályamű elkészítése is közösségi munkában valósult meg.
 Büszkék vagyunk arra, hogy az általunk beküldött pályaművek 1. helyezést értek el.
 A döntésben elsősorban a 4. osztályosok makettje volt meghatározó, akik a kartondobozba épített gyerekrajzokból álló installációt készítették (címe: A múltunk a jövőnk, felkészítő tanár: Harangozó Csabáné), de az összes pályamű rendkívül igényes, kreatív, és nagyon elismerték minden résztvevő diák és pedagógus hozzáállását.

 A nyeremény egy 150.000 forint értékű közösségépítést segítő esemény vagy tárgyeszköz, amit csak olyan dologra lehet fordítani, amely a közösségépítést szolgálja. Ilyen lehet például egy iskolai kirándulás, egy színházi előadás, sporteszközök, társasjátékok .A nyeremény legkésőbb 2015. június 30-áig használható fel.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése